Hogyan alapítsunk céget 5 lépésben?

1️: A világmegváltó ötlet
A legfontosabb, hogy felmerüljön benned a vágy, hogy létrehozz valamit, vagy valami létező dolgot máshogy akarj csinálni, mint eddig - tehát a változás igénye párosuljon egy jó ötlettel. Ha ez megvan, dőlj hátra kicsit, mert most egy ideig nem lesz erre időd. Kezdj azzal, hogy felméred, ki lesz a te célcsoportod! Mérd fel ezen felül a piacot is, nézd meg kik vannak jelen, milyen árakkal és keress stratégiai partnereket is, akikkel tudsz együtt dolgozni. Ezután jöhet a pénzügyi terv. Nem kell a szakkönyvek szerinti bonyolult üzleti terv, de legalább lásd, mennyi bevétel kell ahhoz, hogy ne veszteséget termelj.

2️: Keress egy jó könyvelőt!
Mielőtt ügyvédhez mennél a céget bejegyeztetni, előtte keresd fel a leendő könyvelődet a pénzügyi terveddel. Beszéljétek át együtt a céljaidat. A könyvelő segít neked kiválasztani a megfelelő cégformát, ezen kívül segít kiigazodni az adózási módok között, valamint néhány kalkulációval megkeresitek a megfelelő és legoptimálisabb adózási formát.

3️: Keress egy jó ügyvédet!
A könyvelő után jöhet az ügyvéd, aki a következő fázisban segít neked. Először is ellenőrzi, hogy az általad kiválasztott ütős cégnév nem foglalt e, majd felvesz minden más adatot, pl. székhely, vagy hogy hogyan bocsátod a cég rendelkezésére a jegyzett tőkét. Ezenkívül elkészíti az alapitó okiratot, valamint a törvény által előírt egyéb dokumentumokat. Ezután benyújtja a cégbíróságra ezeket a papírokat, valamint segít, hogyan és hova fizesd be a kötelező illetékeket.

4️: Kötelező kör: papírmunka
Ez a legunalmasabb része, el kell készíteni az elektronikus hozzáféréseket, cégkaput, bankszámlát kell nyitni, online számlázás hozzáférést csinálni, bejelentkezni önkormányzathoz, kamarához, de itt már a könyvelő és az ügyvéd is fogja a kezed. Apropó, kösd meg a szerződéseid, mind a segítő szakemberekkel, mind a partnereiddel!

5️: Kezdd el megvalósítani a céljaidat!
Végre kezdődhet az igazi munka. Fel vagy vértezve a megfelelő tudással és szakemberekkel, mostmár hódítsd meg a piacodat!

Ha a második pontnál elakadtál, állunk rendelkezésedre, keress minket bizalommal!