Munkaügyi tájékoztató

A jelenleg kialakult helyzet számos kérdést vet fel munkajogi szempontból is. Most megpróbáljuk a legfontosabbakat összefoglalni:

• Hatósági karantén: nem jár munkabér, de táppénz igen! Amennyiben az egészségügyi hatóságok járványügyi zárlatot, karantént rendelnek el, és így nem tudnak a munkavállalók a munkavégzés helyén megjelenni, úgy ez az eset már a munkáltató által elháríthatatlan külső oknak minősül, erre az időszakra munkabér nem, de táppénz jár a dolgozóknak.
• Home office – ahol lehetséges: ennek is vannak szabályai, bár még mindig a lehető legjobb megoldás, ahol lehet alkalmazni. A munkáltató kötelezheti arra a munkavállalókat, hogy meghatározott ideig (44 munkanapig vagy 352 óráig) munkájukat otthon végezzék. Külön megállapodással ez meghosszabbítható. Az otthoni munkavégzés normál munkavégzésnek minősül, így ezen időtartam alatt a munkaidőre, a munkabér megfizetésére, továbbá egyéb munkaviszonyra vonatkozó szabályok betartására is köteles a munkáltató.
• Házi, önkéntes karantén: ha a munkavállaló csupán járványügyi megfigyelés alatt áll (fertőző beteggel érintkezett, vagy veszélyeztetett országban volt), ám a munkavégzéstől nem tiltották el, nem számít keresőképtelennek, így részére táppénz sem jár. Ilyenkor az alkalmazott kivehet fizetett szabadságot, illetve a munkáltatóval egyeztetve élhet a fizetés nélküli szabadság lehetőségével (ebben az esetben nem jár munkabér és a biztosítása is szünetel).
• Egyéb lehetőségek: A munkáltató is dönthet úgy, hogy alapbér fizetése mellett a munkavállalót egy időre felmenti a munkavégzés alól, munkaidőkeret esetén pedig a beosztást úgy módosítja, hogy a munkavégzésre később kerüljön sor, továbbá szabadságra is küldheti az érintett alkalmazottat.
• Iskolabezárás miatt otthonmaradó szülők: nem számít keresőképtelennek a szülő, aki az iskolabezárás miatt kell otthon maradnia. Ebben az esetben szintén a fizetett szabadság és a megegyezés szerint fizetés nélküli szabadság lehet a megoldás, amennyiben a home office nem megoldható.
A jelenlegi szabályozás sajnos tehát nem túl kedvező, de lehetőleg mindenki törekedjen a kölcsönösen előnyös megoldásokra, és a közös megegyezésre!
Fontos: még egyszer szeretnénk hangsúlyozni: aki fizetés nélküli szabadságra megy, annak szünetelni fog a biztosítása is, nem lesz ellátásra jogosult! Azonnal be kell jelentkezni egészségügyi szolgáltatás fizetésre!
Az Emt Csapata